Onze diensten

Theunisse kan u op diverse vlakken ondersteunen.

Automatische incasso

Geen omkijken meer naar uw betaling en hierdoor ook geen herinnering of aanmaning ontvangen is prettig. Wij hoeven geen overbodige handelingen meer te verrichten en besparen zo tijd en geld, dit wordt met een eenmalige rentevergoeding aan u terugbetaald.

Bezorgservice

Snel uw producten thuis, dat kan met de flexibele bezorgservice van Theunisse.  – Bestelling voor 9 uur, bezorging ochtendroute – Bestelling voor 13:30 uur, bezorging middagroute.

CDG Certificaat

Bedrijven die handelen in professionele gewasbeschermingsmiddelen moeten sinds 1 Januari 2010 voldoen aan de Algemeenverbindendverklaring (AVV) van het CDG-certificatieschema én opgenomen staan in het register van de Stichting CDG. Theunisse BV is CDG gecertificeerd.

Digitale factuur

Het is mogelijk uw facturen per e-mail te ontvangen. Een digitale factuur is gebruiksvriendelijker, snel en overzichtelijker. Als u voortaan digitale facturen wilt ontvangen, kunt u contact opnemen met kantoor of uw vertegenwoordiger.

Gewasbeschermingsmonitor

Wanneer gewasbeschermingsmiddelen bedrijfsmatig gebruikt worden of in bezit zijn is het verplicht een gewasbeschermingsmonitor te maken. In de gewasbeschermingsmonitor worden de getroffen maatregelen met betrekking tot geïntegreerde gewasbescherming bijgehouden. Binnen twee maanden na de teelt moet de monitor afgerond worden en geëvalueerd. Download de Theunisse gewasbeschermingsmonitor: Gewasbeschermingsmonitor Theunisse Deel I Gewasbeschermingsmonitor Theunisse Deel II

Potato care

De Potato Care is een mobiele pootgoedontsmetter voor het ontsmetten van pootgoed tegen knolziekten. Het apparaat is compact waardoor het op elk erf dienst kan doen. Als de aan- en afvoer van pootgoed vlot loopt heeft de Potato Care een capaciteit van 20 ton per uur. Een vakkundige medewerker begeleidt het behandelen van het pootgoed. Wilt u meer weten over de Potato Care, neem dan contact met ons op.

Precisielandbouw

Wij zijn licentiehouder van het PT-plus concept. Met deze precisielandbouw aanpak wordt er gestreefd naar een optimale groei op iedere plaats binnen een perceel. Zie aan het eind van deze pagina de PT+ concept film. Meer informatie

Restrain Ethyleen

Restrain ethyleen betekent in de pootgoedsector een hogere opbrengst van af te leveren knollen en een betere maatverdeling in de te oogsten knollen. Theunisse is als subdealer het aanspreekpunt voor Restrain ethyleen in de pootgoedteelt. In samenwerking met Ten Brinke potato plus b.v. hebben we negen jaar ervaring in de pootgoedbehandeling voor de pootgoedteelt en de consumptieteelt. Meer informatie

Spuitlicentieverlenging

Om gewasbeschermingsmiddelen professioneel in te kunnen zetten dient u in het bezit te zijn van een vakbekwaamheidsbewijs, ofwel een spuitlicentie. Jaarlijks organiseren wij bijeenkomsten om uw licentie te verlengen, waar onze adviseurs u graag bijpraten over de nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot gewasbeschermingsmiddelen. Op de site van Bureau erkenningen kunt u inloggen en zien welke bijeenkomsten u nog moet volgen. U kunt dit als volgt doen:

  1. Ga naar erkenningen.nl en klik op inloggen
  2. Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Ga naar het tabblad licentie en klik op studievordering.

Studieclubs

Met regelmaat geven wij presentaties voor studieclubs. Innoveren en kennisuitwisseling is van groot belang om te verbeteren en tot een hoger rendement te komen. Als u interesse heeft in kennisuitwisseling of een lezing binnen uw studieclub, kunt u contact met ons opnemen.

Theunisse Tip

De Theunisse Tip is een nieuwsbrief die telers van actuele informatie voorziet over gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen en zaaizaden. In het groeiseizoen wordt er met regelmaat een Tip verzonden naar alle relaties. Op deze website wordt de Tip ook gedeeld. Wilt u als eerste op de hoogte zijn en direct over de Theunisse Tip beschikken? Laat het ons weten en ontvang de Theunisse Tip automatisch in uw mailbox.

Uienvlieg monitoring

Wij kunnen voor u de wekelijkse monitoring van de uienvlieg verzorgen. Bij constatering van een groeiende populatie vliegen, door middel van monitoring,  adviseren wij in te grijpen met een chemische of biologische bestrijding om de uienvlieg beheersbaar te houden.

Theunisse BV werkt als volgt:
1. In overleg met u wordt de plaats van de vallen bepaald en geplaatst.  Een set vallen geeft een realistisch beeld van de uienvliegpopulatie van een perceel tot ongeveer 5 ha. Is uw uienperceel groter dat 5 ha, dan adviseren wij een tweede set vallen te plaatsen opeen andere positie in het perceel.

2. Na het plaatsen worden de uienvliegvallen wekelijks gemonitord.

3. Naar aanleiding van de monitoring zult u dezelfde dag een bericht ontvangen met daarin de informatie over de aantal gevonden uienvliegenen het advies. Bij een hoge druk wordt u persoonlijk benaderd.

 

Wegwijzer

Onze wegwijzer is al jarenlang een begrip in de advisering. Ieder jaar wordt dit document met grote zorg geüpdate en zo voorzien van nieuwe adviezen en veranderende etiketten. Bij de winterbezoeken ontvangen relaties van Theunisse BV onze wegwijzer gratis. Heeft u interesse in de wegwijzer voor uw teelten of als naslagwerk? Neem contact met ons en wij brengen u persoonlijk een exemplaar.